ORTHOPEDISCHE MAATSCHOEN

Wanneer de voetproblemen ook in semi-orthopedische schoenen niet goed te verhelpen zijn,dan zijn orthopedische schoenen de oplossing. Orthopedisch schoeisel is volledig maatwerk; de gehele schoen wordt speciaal voor uw voeten gemaakt. U hebt daarbij de ruime keuze uit groot aanbod  modellen, leersoorten en kleuren.

SEMI ORTHOPEDISCHE SCHOEN

In veel opzichten lijken semi-orthopedische schoenen op confectieschoenen; er is een wisselende collectie vanverschillende merken Dames-, Heren- en Kinderschoenen.Het verschil is echter dat semi-orthopedische schoenen meer ruimte en mogelijkheden bieden voor speciaal vervaardigdevoetbedden en het verrichten van de benodigde aanpassingen. Deze schoenen in verschillende breedtematen te bestellen. Veel mensen die met confectieschoenen niet meer uit de voeten kunnen, maar voor wie volledige maatschoenen niet nodig zijn, kunnen met semi-orthopedische schoenen goed geholpen worden.

VERBANDSCHOENEN

Verbandschoenen leveren wij (confectie) van de merken Pulman en Promed. Dit zijn fabrieksmatig vervaardigde verbandschoenen die in diverse maten en uitvoeringen geleverd kunnen worden. Ook voor op maat gemaakte verbandschoenen en de zogenaamde VLOS (Voorlopig Orthopedische Schoen) bent u bij ons aan het juiste adres. Het aanmeten van de op maat gemaakte verbandschoen en VLOS gebeurt door middel van het maken van een blauwdruk en een gipsafdruk van de voet.

STEUNZOLEN EN AANPASSINGEN

Voor de wat kleinere voetproblemen zoals door-gezakte voorvoeten, spreidvoeten, hielspoor, beenlengte verschil enzovoort kunnen schoen-aanpassingen of steunzolen een oplossing bieden. Hiervoor wordt een kosteloos voetonderzoek gedaan en een blauwdruk gemaakt zodat we kunnen bepalen wat in uw geval de passende oplossing is.Mocht het nodig zijn een paar individueel vervaardigde steunzolen te maken, dan worden deze aangemeten op een van de volgende manieren: blauwdruk of gipsafdruk.

De kosten voor een paar steunzolen bedragen  € 135,00 inclusief het aanmeten voor steun-zolen vervaardigd n.a.v. blauwdrukken of  inclusief het aanmeten voor steunzolen n.a.v. een gipsafdruk.

Schoenaanpassingen worden altijd gedaan nadat er een prijsopgave is gedaan. Steunzolen kunnen volgens bepaalde polisvoorwaarden voor vergoeding in aanmerking komen. Informeer hierover bij uw zorgverzekeraar.

OVAC:

Ovac staat voor Orthopedische Voorzieningen Aan Confectieschoenen, hierbij is te denken aan verschillende voorzieningen zoals:

zoolverstijving
afwikkelingen
verhogingen
hakschoring
enz.

Deze voorzieningen kunnen allemaal onder of in uw eigen confectieschoenen verwerkt worden.