Veiligheidsschoenen

Tijdens het werk staat de veiligheid altijd voorop. Dat geldt ook voor één van de meest kwetsbare onderdelen van ons lichaam; onze voeten. Om deze reden is het belangrijk op de werkplaats de voeten goed te beschermen met veiligheidsschoenen. Deze schoenen zijn verkrijgbaar in verschillende veiligheidsnormen. In de regel is de meest verkochte veiligheidsschoen in Nederland de S1-schoen. Deze heeft alle eigenschappen van een normale schoen, maar heeft een stalen- of kunststofneus met een zogenaamde indeukresistentie. De eigenschap van een goede veiligheidsschoen is, is dat deze antistatisch is en een gesloten hiel heeft. Bovendien moet de hak schokabsorberend zijn.

De juiste veiligheidsschoenen kiezen

Veiligheidsschoenen zijn er in verschillende veiligheidsnormen. Het is afhankelijk van de omgeving waarin de schoenen nodig zijn om te bepalen aan welke veiligheidsnorm de schoen moet voldoen. We denken dan ook graag mee. Veiligheidsschoenen zijn onmisbaar in situaties waarin voeten zeer kwetsbaar zijn. De schoenen beschermen de voeten bij bijvoorbeeld beknellingen, bij vallende voorwerpen op de voet en het gebruik van gevaarlijke stoffen. In vrijwel iedere werkplaats is het gebruik van veiligheidsschoenen een vast onderdeel.

We durven dan ook wel te stellen dat het gebruik van deze schoenen minstens net zo belangrijk is als het gebruik van bijvoorbeeld een helm in de bouw. Uiteraard is het ook mogelijk onze steunzolen te gebruiken in een veiligheidsschoen of de schoen aan te laten passen naar een semi-orthopedische schoen. Indien gewenst kunnen wij ook veiligheidsschoenen op maat maken, zodat deze veilige orthopedische A-schoenen zijn.

Veiligheidsschoenen in verschillende soorten en maten

We kunnen veiligheidsschoenen in verschillende soorten en maten leveren. Denk bijvoorbeeld in de vorm van een schoen of laars. De veiligheidsschoen kunnen hoog of laag zijn. Het is in ieder geval belangrijk dat de schoenen voldoen aan de eisen die door de werkgever gesteld worden. Daarom is het belangrijk in overleg voor een schoen te kiezen die voldoet aan de gewenste veiligheidsnormen. Zo is een lage veiligheidsschoen vooral geschikt bij werk waarbij er geknield moet worden. Een hoge schoen beweegt minder gemakkelijk en geeft dus meer bescherming dan het lage model. Een hoog model schoen is bijvoorbeeld geschikt voor de bouw.

Ten slotte is het mogelijk om te kiezen voor een leren of kunststof veiligheidsschoen. Het is belangrijk dat in natte omgevingen de schoen goed waterdicht is. Een kunststof veiligheidsschoen is vooral handig in gevallen dat een leren schoen niet meer voldoende bescherming biedt, zoals bijvoorbeeld bij gebruik van chemicaliën.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Maak dan nu een afspraak.